Potatis- och bönsallad

40 min Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Potatis- och bönsallad

En skön sallad som spritter av goda smaker och som är lika vacker att titta på, som god att äta!

Ingredienser

Potatis
600 g
Rödlök
1
Tomater
3
Rucola
50 g
Svart böna
1 burk
Olja
2 msk
Dijonsenap
1 msk
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär potatisen i klyftor. Ställ klyftorna med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25 – 30 min.
  • Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Skölj bönorna, låt rinna av.
  • Blanda lök, tomater, bönor, potatis och rucola på ett stort fat.
  • Vispa ihop senap, olja och lite vatten. Häll över salladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

357 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 11,4 g
Protein: 23,2 % 20,4 g
Fett: 27,7 % 11,2 g
Kolhydrater: 49,1 % 43,1 g
https://www.arla.se/recept/potatis--och-bonsallad/