Portionsbröd med oliver
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Frysbar
•
Ett gott bröd som kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar.
Ingredienser
| 50 g | |
|
Rågsikt, lantvetemjöl eller fyra sädesslag
|
12 dl |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Jäst
|
50 g |
|
Kärnfria oliver
|
2 dl |
| 5 dl |
Pensling:
|
Ägg
|
|
|---|---|
|
Sesamfrön
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går lika bra att använda vallmofrön istället för sesamfrön och mjölk istället för ägg till pensling.
Tips på andra smaksättningar: Byt oliverna mot 3 dl solroskärnor, 2 1/2 dl grovhackade nötter eller 1 msk örtkryddor.
Näringsvärden, per st
Energi:
166 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 11 % | 4,5 g |
| Fett: | 23,4 % | 4,4 g |
| Kolhydrater: | 65,6 % | 26,9 g |