Portabellotaco
45 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Portabellotaco med ärtguacamole är ett måste till nästa tacofredag! Tänk på att steka svampen länge tills den blir riktigt krispig och gyllene. Portabellon i sig själv blir ganska så stark från chipotlepastan och cayennepepparn, föredrar du extra sting kan du toppa med lite färsk jalapeño.
Nytt
Ingredienser
Portabellosvamp
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 krm |
2 msk | |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Chipotlepasta
|
1 msk |
Tamarisoja
|
1 msk |
Vatten
|
1 dl |
Picklad lök:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Vatten
|
¾ dl |
Strösocker
|
½ dl |
Ättiksprit 12%
|
¼ dl |
Ärtguacamole:
Frysta gröna ärter
|
250 g |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk röd chili
|
½ |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Olivolja
|
1 msk |
Salt
|
Till servering:
Medium tortillabröd majs och vete
|
8 |
---|---|
2 dl | |
Färsk grön jalapeño
|
1 |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Gör så här
Picklad lök:
Portabellosvamp:
Ärtguacamole:
Till servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
507 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 8,3 g |
Protein: | 15,6 g |
Kolhydrater: | 66,7 g |
Fett: | 19,5 g |

