Portabellotaco
45 min
Huvudrätt
•
Portabellotaco med ärtguacamole är ett måste till nästa tacofredag! Tänk på att steka svampen länge tills den blir riktigt krispig och gyllene. Portabellon i sig själv blir ganska så stark från chipotlepastan och cayennepepparn, föredrar du extra sting kan du toppa med lite färsk jalapeño.
Nytt
Ingredienser
|
Portabellosvamp
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 krm |
| 2 msk | |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Chipotlepasta
|
1 msk |
|
Tamarisoja
|
1 msk |
|
Vatten
|
1 dl |
Picklad lök:
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Vatten
|
¾ dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Ättiksprit 12%
|
¼ dl |
Ärtguacamole:
|
Frysta gröna ärter
|
250 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Färsk röd chili
|
½ |
|
Färsk koriander
|
½ kruka |
|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Salt
|
Till servering:
|
Medium tortillabröd majs och vete
|
8 |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
|
Färsk koriander
|
½ kruka |
Gör så här
Picklad lök:
Portabellosvamp:
Ärtguacamole:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
507 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,3 g |
| Protein: | 12,5 % | 15,6 g |
| Fett: | 34 % | 19,5 g |
| Kolhydrater: | 53,5 % | 66,7 g |