Portabellohattar med vitost, timjan och citron

Portabellohattar med vitost, timjan och citron

35 min
Förrätt
Gratinerad ostfylld svamp, gott som tillbehör eller som förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/portabellahattar-med-vitost-timjan-och-citron/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Ta bort skaften på portabellosvamparna och skär dem i små bitar. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna tunt.
  • Blanda svamp, lök, timjan, citronskal, avrunnen ost och salt. Fyll svamparna med ostfyllningen. Klicka över smöret.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Strö över hackad timjan vid servering.
Klart!
Energi:

240 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Portabellosvampar, ca 500 g
8
Schalottenlök
1
Champinjoner
100 g
Hackad färsk timjan
½ dl
Citron
rivet skal av 1
1 burk
Salt
½ tsk
50 g