Plommontomater med mozzarella och smörrostad vinägrett
2 tim
Förrätt
•
&format=webp)
Rostade, blancherade och ugnsbakade plommontomater med mozzarella och smörrostad tomat-och mandelvinägrett.
Ingredienser
Plommontomater
|
10 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
100 g | |
Olivolja
|
1½ msk |
Färsk timjan
|
20 kvistar |
Sherryvinäger
|
2 msk |
Hackad mandel, gärna marcona
|
½ dl |
Salt och peppar
|
|
Strösocker
|
Körsbärstomater, olika färger
|
200 g |
---|---|
Strimlad salladslök
|
1 |
Salt
|
|
Strösocker
|
|
Olivolja
|
Mozzarella
|
200 g |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
421 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5 g |
Protein: | 11,5 % | 11,9 g |
Fett: | 80,6 % | 38,4 g |
Kolhydrater: | 7,9 % | 8,2 g |

