Plommontomater med mozzarella och smörrostad vinägrett
2 tim
Förrätt
•
&format=webp)
Rostade, blancherade och ugnsbakade plommontomater med mozzarella och smörrostad tomat-och mandelvinägrett.
Ingredienser
Plommontomater
|
10 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
100 g | |
Olivolja
|
1½ msk |
Färsk timjan
|
20 kvistar |
Sherryvinäger
|
2 msk |
Hackad mandel, gärna marcona
|
½ dl |
Salt och peppar
|
|
Strösocker
|
Körsbärstomater, olika färger
|
200 g |
---|---|
Strimlad salladslök
|
1 |
Salt
|
|
Strösocker
|
|
Olivolja
|
Mozzarella
|
200 g |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
435 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 38 g |

