Plommonchutney
50 min
•

Denna plommonchutney är smaksatt med kanel, kardemumma, ingefära och chili. Chutney är en populär indisk konserveringsmetod där man kokar frukter tillsammans med kryddor, socker och syra för att skapa en härligt söt och pikant smakupplevelse. Rör gärna ut lite chutney med yoghurt så har du en sval god sås att servera till kött, fågel eller fiskrätter.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Plommon
|
500 g |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Färsk röd chili
|
1 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Kanelstång
|
1 |
Kardemummakärnor
|
2 krm |
Strösocker
|
½ dl |
Rödvinsvinäger
|
1½ dl |
Salt
|
2 krm |
Ekologisk citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Gör så här
För att sterilisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.
Näringsvärden, per recept
Energi:
1436 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 257 g |
Fett: | 38 g |

