Plommonchutney
                                
                                     50 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Tillbehör
                        
                
                    •
                    
            
         
    Denna plommonchutney är smaksatt med kanel, kardemumma, ingefära och chili. Chutney är en populär indisk konserveringsmetod där man kokar frukter tillsammans med kryddor, socker och syra för att skapa en härligt söt och pikant smakupplevelse. Rör gärna ut lite chutney med yoghurt så har du en sval god sås att servera till kött, fågel eller fiskrätter.
 
    
            Karolina Sparring
                Kock och receptansvarig Arla Mat
        
    
 
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Plommon
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rödlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Färsk röd chili
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Färsk ingefära
                                            
                                     | 50 g | 
| 
                                            
                                                Kanelstång
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Kardemummakärnor
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Rödvinsvinäger
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Ekologisk citron, finrivet skal och saft
                                            
                                     | 1 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
För att sterilisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.
Näringsvärden, per dl
Energi:
193 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g | 
| Protein: | 4,6 % | 2,2 g | 
| Fett: | 4,1 % | 0,9 g | 
| Kolhydrater: | 91,3 % | 43,3 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    