Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Plommonchutney med valnötter
Plommonchutney med valnötter
40 min
Lämplig för frysning
•
Kommentarer
Vacker chutney på plommon med smak och krisp av rostade valnötter. Plommonchutney är gott till ostbrickan eller som tillbehör till söndagssteken.
Andra liknande recept
50 min
Plommonchutney
(6)
60+ min
Kyckling i lergryta fylld med frukt
(61)
1 tim
Plommonmarmelad
(68)
10 min
Currysås
(120)
Budget
60+ min
Naanbröd
(104)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Dela och kärna ur plommonen. Skär i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, tillsätt vatten och vaniljstång.
Koka plommonen mjuka, ca 10 min. Tillsätt socker och koka ca 5 min.
Rosta valnötterna i en torr, varm stekpanna. Vänd ner dem i chutneyn.
Häll i rengjorda syltburkar och sätt på locket direkt. Förvara plommonchutneyn i kyl.
Klart!
Näringsvärden, per recept
Energi:
1436 kcal
Protein:
11 g
Kolhydrater:
257 g
Fett:
38 g
Ingredienser
Plommon, gärna Victoria el Opal
500 g
Vatten
½ dl
Vaniljstång
½
Syltsocker
200 g
Valnötter
1½ dl
Andra liknande recept
50 min
Plommonchutney
(6)
60+ min
Kyckling i lergryta fylld med frukt
(61)
1 tim
Plommonmarmelad
(68)
10 min
Currysås
(120)
Budget
60+ min
Naanbröd
(104)
60+ min
Saftig plommonkaka
(143)
30 min
Burritos
(678)
45 min
Chicken Tikka Masala
(607)
Budget
40 min
Smulpaj med plommon
(235)
25 min
Fajitas
(65)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum