Chutney med plommon och valnöt - Recept | Arla
Chutney med plommon och valnöt

Chutney med plommon och valnöt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Vacker chutney på plommon med smak och krisp av rostade valnötter. Plommonchutney är gott till ostbrickan eller som tillbehör till söndagssteken.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 500 g plommon, gärna Victoria el Opal
  • ½ dl vatten
  • ½ vaniljstång
  • 200 g syltsocker
  • 1½ dl valnötter

Gör så här

Gör så här

Dela och kärna ur plommonen, skär i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, tillsätt vatten och vaniljstång. Koka plommonen mjuka, ca 10 min. Tillsätt socker och koka ca 5 min. Rosta valnötterna i en torr, varm stekpanna. Vänd ner dem i chutneyn. Häll chutneyn i rengjorda syltburkar, sätt på locket direkt och förvara i kyl.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1436 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 257 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa: