Chutney med plommon och valnöt

Chutney med plommon och valnöt

Betyg

(8 st)

Vacker chutney på plommon med smak och krisp av rostade valnötter. Plommonchutney är gott till ostbrickan eller som tillbehör till söndagssteken.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 500 g plommon, gärna Victoria el Opal
  • ½ dl vatten
  • ½ vaniljstång
  • 200 g syltsocker
  • 1½ dl valnötter

Gör så här:

Gör så här:

Dela och kärna ur plommonen, skär i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, tillsätt vatten och vaniljstång. Koka plommonen mjuka, ca 10 min. Tillsätt socker och koka ca 5 min. Rosta valnötterna i en torr, varm stekpanna. Vänd ner dem i chutneyn. Häll chutneyn i rengjorda syltburkar, sätt på locket direkt och förvara i kyl.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1436 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 257 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem