Pizzapaj med rödbetor

Pizzapaj med rödbetor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Söta rödbetor och salt ost i en paj som liknar en pizza kan bara bli succé. Perfekt start på festen eller som vegetariskt inslag på buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Deg

Fyllning

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen, gärna i matberedare. Låt vila i kyl i 30 min. Koka betorna ca 40 min. Skala och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Mosa ihop hälften av vitosten med kvarg, ägg, timjan, salt och peppar. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en oval platta, ca 30x35 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred på smeten, lägg på betorna och smula över resten av vitosten. Lämna ca 6 cm kant runt om. Vik upp kanterna och tryck ner lätt. Baka i mitten av ugnen 35-40 min, tills den har fått fin färg. Låt svalna något innan servering och ringla över rapsoljan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem