Pizza sfincione
3 tim
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Middag
Tillbehör
Snabbmat
Frysbar
•
Med sälta från oliver och sardeller är detta ett utmärkt drinktilltugg. Sfincione är en tjock pizza som ursprungligen kommer från Sicilien.
Ingredienser
Pizzadeg med durumvete:
|
Jäst á 50 g
|
0,3 pkt |
|---|---|
|
Kallt vatten
|
3 dl |
|
Flytande honung
|
1½ tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Vetemjöl special
|
6 dl |
|
Durumvetemjöl
|
2 dl |
Tomatsås till pizza:
|
Krossade tomater á 400 g
|
1 burk |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 1½ msk | |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Strösocker
|
2 tsk |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Fyllning:
|
Panko
|
1½ dl |
|---|---|
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
4 msk |
|
Sardellfiléer
|
80 g |
| 150 g | |
|
Riven parmesanost
|
1 dl |
Gör så här
Pizzadeg med durumvete:
Tomatsås till pizza:
Utbakning;
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
185 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 14,3 % | 6,5 g |
| Fett: | 41,1 % | 8,6 g |
| Kolhydrater: | 44,6 % | 20,3 g |