Pizza napoletana

Pizza napoletana

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Detta är den enkla och ursprungliga pizzan från Neapel, som lagats påsett vis i flera hundra år.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 sats pizzadeg med durumvete
  • 1 sats tomatsås till pizza
  • 4 tomater
  • 16 blad färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella
  • ½ msk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 275°. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem riktigt tunt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skiva tomaterna. Bred tomatsås på pizzorna och fördela tomaterna och basilikabladen över. Ringla på olja, peppra och strö över osten och salt. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 755 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 100 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem