Pizza napoletana

Pizza napoletana

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Detta är den enkla och ursprungliga pizzan från Neapel, som lagats påsett vis i flera hundra år.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 sats pizzadeg med durumvete
  • 1 sats tomatsås till pizza
  • 4 tomater
  • 16 blad färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella
  • ½ msk flingsalt

Tomatsås till pizza:

  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 gul lök
  • 1½ msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt

Pizzadeg med durum:

  • 0.3 pkt jäst á 50 g
  • 3 dl kallt vatten
  • 1½ tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 dl durumvetemjöl

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 275°. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem riktigt tunt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skiva tomaterna. Bred tomatsås på pizzorna och fördela tomaterna och basilikabladen över. Ringla på olja, peppra och strö över osten och salt. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.

Tomatsås till pizza:

Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka ca 30 min. Låt svalna.

Pizzadeg med durum:

  1. Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 755 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 100 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa: