Pizza napoletana
2 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
Detta är den enkla och ursprungliga pizzan från Neapel, som lagats påsett vis i flera hundra år.
Ingredienser
Pizzadeg med durum:
|
Jäst
|
0,3 pkt |
|---|---|
|
Kallt vatten
|
3 dl |
|
Flytande honung
|
1½ tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Vetemjöl special
|
6 dl |
|
Durumvetemjöl
|
2 dl |
Tomatsås till pizza:
|
Krossade tomater
|
1 burk |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 1½ msk | |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Tomatpuré
|
1 tsk |
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Strösocker
|
2 tsk |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Fyllning:
|
Tomater
|
4 |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
16 blad |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 5 dl | |
|
Flingsalt
|
½ msk |
Gör så här
Pizzadeg med durum:
Tomatsås till pizza:
Utbakning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
773 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,9 g |
| Protein: | 14,3 % | 27,2 g |
| Fett: | 35,5 % | 31 g |
| Kolhydrater: | 50,2 % | 95,5 g |