Pizza med tomat och vitost

Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza med tomat och vitost

Knaprig pizzadeg med god tomatsås som toppas med ost, rödlök och basilika.

Ingredienser

Jäst
25 g
Kallt vatten
3 dl
Olivolja
2 msk
Vetemjöl
7 dl

Tomatsås:

Pressad vitlöksklyfta
1
Tomatpuré
1 msk
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 burk
Torkad oregano
½ tsk
Salt och peppar

Topping:

Rödlökar
2
200 g
Färsk basilika
1 kruka
Chili flakes

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 1 ½ tim i rumstemperatur.
  • Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en stekpanna. Tillsätt krossad tomat och oregano. Låt koka ihop till en tjock sås ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  • Skala och skiva lökarna till toppingen.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Dela degen i 4 delar och baka ut till runda bottnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Toppa pizzorna med tomatsås och lök. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Tärna vitosten. Toppa pizzorna med osttärningar, chili flakes och basilikablad.
  • Tips! Sätt in en plåt i mitten av ugnen och låt den bli riktigt varm. Baka ut pizzorna på en skärbräda med mjöl så att pizzan kan föras över till den heta plåten i ugnen. Bäst är det om man har en bakspade.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

640 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 19 g
Kolhydrater: 86 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/pizza-med-tomat-och-vitost/