Pizza med rucola och cottage cheese

35 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza med rucola och cottage cheese

Vegopizza med variation, här med krispig rucola och topping av krämig KESO® Cottage cheese.

Ingredienser

Färdig pizzadeg ca 400 g
1
Grön paprika
1
Tomatsås t ex färdig pastasås
8 msk
150 g
Rucola
65 g
Gul lök
1
Champinjoner
8
500 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Gör pizzadegen enligt anvisning på förpackningen. Platta ut pizzadegen med fingrarna på plåtar med bakplåtspapper. Bred ut 2 msk tomatsås per pizza.
  • Skala och strimla löken. Borsta och skiva champinjonerna. Kärna ur och strimla paprikan. Fördela grönsakerna på pizzorna. Strö över osten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Lägg rucola på pizzorna och toppa med cottage cheese.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

785 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 84 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/pizza-med-rucola-och-cottage-cheese/