Pizza med kyckling och purjolök

2 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza med kyckling och purjolök

Kyckling på pizza är inte så vanligt men riktigt gott. Gör pizzadegen själv eller köp färdig.

Ingredienser

Pizzadeg med durumvete:

Jäst à 50 g
0,3 pkt
Kallt vatten
3 dl
Flytande honung
1½ tsk
Salt
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl special
6 dl
Durumvetemjöl
2 dl

Fyllning:

Liten purjolök
1
4 msk
Kycklinglårfilé
300 g
Curry
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
4 dl

Gör så här

Pizzadeg med durumvete:

  • Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  • Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.

Utbakning:

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Dela, skölj och strimla purjolöken. Stek i 2 msk smör utan att det tar färg.
  • Strimla kycklingen. Stek den i resten av smör-&rapsoljan med curry, salt och peppar, ca 5 min.
  • Dela degen i 4 delar och kavla ut till 4 rektanglar, ca ½ cm tjocka och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Fördela purjolök och kyckling på pizzorna. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!

Näringsvärden, per port, med köpt deg

Energi:

615 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/pizza-med-kyckling-och-purjolok/