Pizza med kyckling och purjolök

Pizza med kyckling och purjolök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Kyckling på pizza är inte så vanligt men riktigt gott. Gör pizzadegen själv eller köp färdig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg med durumvete:

  • 0.3 pkt jäst à 50 g
  • 3 dl kallt vatten
  • 1½ tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 dl durumvetemjöl

Gör så här

Gör så här

Gör pizzadegen. Sätt ugnen på 250°. Dela, skölj och strimla purjolöken. Stek i 2 msk smör-&rapsolja utan att det tar färg. Strimla kycklingen. Stek den i resten av smör-&rapsoljan med curry, salt och peppar, ca 5 min. Dela degen i 4 delar och kavla ut till 4 rektanglar, ca ½ cm tjocka och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Fördela purjolök och kyckling på pizzorna. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Pizzadeg med durumvete:

  1. Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.

Näringsvärden, per port, med köpt deg

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa: