Pizza med kyckling och purjolök

2 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza med kyckling och purjolök

Kyckling på pizza är inte så vanligt men riktigt gott. Gör pizzadegen själv eller köp färdig.

Ingredienser

Pizzadeg med durumvete:

Jäst à 50 g
0,3 pkt
Kallt vatten
3 dl
Flytande honung
1½ tsk
Salt
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl special
6 dl
Durumvetemjöl
2 dl

Fyllning:

Liten purjolök
1
4 msk
Kycklinglårfilé
300 g
Curry
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
4 dl

Gör så här

Pizzadeg med durumvete:

  • Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  • Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.

Utbakning:

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Dela, skölj och strimla purjolöken. Stek i 2 msk smör utan att det tar färg.
  • Strimla kycklingen. Stek den i resten av smör-&rapsoljan med curry, salt och peppar, ca 5 min.
  • Dela degen i 4 delar och kavla ut till 4 rektanglar, ca ½ cm tjocka och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Fördela purjolök och kyckling på pizzorna. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

837 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,3 g
Protein: 18,7 % 38,5 g
Fett: 39,3 % 37,2 g
Kolhydrater: 42 % 86,6 g
https://www.arla.se/recept/pizza-med-kyckling-och-purjolok/