Pizza med chorizo och rostade tomater

Pizza med chorizo och rostade tomater

25 min
Huvudrätt
En urgod rustik pizza med spanska smaker. Pimientos de padrons är populära små paprikor som finns att tillgå i de flesta välsorterade butiker idag. De är i regel milda men en och annan kan utveckla chilihetta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-med-chorizo-och-rostade-tomater/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Mixa ⅔ av tomaterna till en tomatsås. Späd ev med lite vatten.
  • Skär chorizon i mindre bitar. Dela ostarna i mindre bitar.
  • Bred tomatsåsen över pizzabotten och toppa med salviablad, ost, chorizo, pimientos och resterande tomater. Grädda i mitten av ugnen 8 min.
  • Öka värmen till 250° med grilleffekt och grädda ytterligare 3-4 min tills pimientos spruckit upp och blivit lätt rostade.
Klart!

Byt ut förgräddad pizzabotten mot egengjord pizzadeg eller en köpt. Tänk bara på att anpassa tillagningstiden därefter.

Energi:

1330 kcal

Protein: 71 g
Kolhydrater: 149 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Tomater, rostade
150 g
Förgräddad pizzabotten
1
Chorizo, gärna lufttorkad i bit
100 g
75 g
Mozzarella, ca 60 g
½
Salviablad
6
Padrones
8