Pizza med chorizo och rostade tomater

Pizza med chorizo och rostade tomater

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

25 min

En urgod rustik pizza med spanska smaker. Pimientos de padrons är populära små paprikor som finns att tillgå i de flesta välsorterade butiker idag. De är i regel milda men en och annan kan utveckla chilihetta.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g rostade tomater
  • 1 förgräddad pizzabotten
  • 100 g chorizo, gärna lufttorkad i bit
  • 75 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%
  • ½ mozzarella, ca 60 g
  • 6 salviablad
  • 8 pimientos de padron

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Mixa ⅔ av tomaterna till en tomatsås. Späd ev med lite vatten. Skär chorizon i mindre bitar. Dela ostarna i mindre bitar. Bred tomatsåsen över pizzabotten och toppa med salviablad, ost, chorizo, pimientos och resterande tomater. Grädda i mitten av ugnen 8 min. Öka värmen till 250° med grilleffekt och grädda ytterligare 3-4 min tills pimientos spruckit upp och blivit lätt rostade.

Tips:

Byt ut förgräddad pizzabotten mot egengjord pizzadeg eller en köpt. Tänk bara på att anpassa tillagningstiden därefter.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 1330 kcal
  • Protein: 71 g
  • Kolhydrater: 149 g
  • Fett: 47 g

Skriv ut

Andra goda förslag