Pizza med blåmögelost och rucola

Pizza med blåmögelost och rucola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Den smakrika osten gör pizzan extra lyxigt god!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vetemjöl

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Lös jästen i vattnet.Tillsätt olivolja, salt, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i fyra delar. Platta ut till portionspizzor och lägg dem på bakplåtspapperklädda plåtar. Stryk på tomatsåsen. Skala och strimla rödlöken, fördela den på pizzorna. Strö över smulad Danablu och grädda i mitten av ugnen, 10-15 min. Lägg på rucola och servera.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem