Pizza med blåmögelost och rucola

1 tim Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza med blåmögelost och rucola

Den smakrika osten gör pizzan extra lyxigt god!

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten
2½ dl
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Strösocker
1 tsk
Vetemjöl
6 dl

Fyllning:

Tomatsås t ex med basilika
420 g
Rödlök
1
250 g
Rucola
100 g

Gör så här

  • Lös jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Dela degen i fyra delar. Platta ut till portionspizzor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Stryk på tomatsåsen. Skala och strimla rödlöken och fördela på pizzorna. Strö över smulad blåmögelost och grädda i mitten av ugnen, 10-15 min.
  • Lägg på rucola och servera.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

629 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,6 g
Protein: 14,9 % 23,1 g
Fett: 36,4 % 25,9 g
Kolhydrater: 48,7 % 75,4 g
https://www.arla.se/recept/pizza-med-blamogelost-och-rucola/