Pizza med basilika cottage cheese

35 min Buffé Huvudrätt Mellanmål
Pizza med basilika cottage cheese

En vacker pizza bianca toppad med KESO® Cottage cheese smaksatt med färsk basilika. Lägg på tomaterna och basilikan så det ser ut som körsbär!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Pizza:

Pizzadeg, 400 g
2
Olivolja
4 msk
Vitlöksklyftor
2
2 dl
Cocktailtomater
12

Cottage cheese med basilika:

250 g
Färsk basilika
1 kruka
Salt och svartpeppar

Gör så här

Pizza:

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft och ställ in en plåt i ugen så den blir varm.
  • Blanda olivolja med finriven vitlök.
  • Tryck eller kavla ut pizzadegarna på bakplåtspapper. Pensla degen med vitlöksoljan. Strö över mozzarella.
  • Halvera tomaterna och lägg dem på pizzan. Lägg på några basilikastjälkar och blad så det ser ut som körsbär.
  • Dra över pizzan till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 10-15 min.
  • Mixa ihop cottage cheese med basilikan. Ta med både stjälkar och blad.
  • Klicka ut basilika cottage cheese på den varma pizzan.
Klart!

Näringsvärden, per sats

Energi:

236 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/pizza-med-basilika-cottage-cheese/