Pizza med ädelost

Pizza med ädelost

Betyg

(14 st)

Pizza med ädelost och endiver, toppad med parmaskinka och valnötter kanske inte tillhör de vanligaste pizzafyllningarna. Men den är ovanligt god!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg

Fyllning:

  • 160 g lufttorkad skinka t ex Parmaskinka
  • 50 g valnötter

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar. Bred på tomatsåsen. Lägg endivblad på pizzorna och fyll bladen med ost. Grädda i 10-15 min. Toppa den färdiggräddade pizzan med skinka och valnötter.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem