Pizza med ädelost

Pizza med ädelost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Pizza med ädelost och endiver, toppad med parmaskinka och valnötter kanske inte tillhör de vanligaste pizzafyllningarna. Men den är ovanligt god!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg

Fyllning:

  • 160 g lufttorkad skinka t ex Parmaskinka
  • 50 g valnötter

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar. Bred på tomatsåsen. Lägg endivblad på pizzorna och fyll bladen med ost. Grädda i 10-15 min. Toppa den färdiggräddade pizzan med skinka och valnötter.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem