Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon

Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

35 min

En vardagspizza med wow-faktor! Här ligger fokuset på det gröna och köttet fungerar som smaksättare. Väldigt flexitarian!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °. Smula ner hälften av ädelosten i crème fraichen. Bred ädeloströran över pizzadegen.
  2. Skiva potatisarna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Fördela över pizzan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills potatisen är gyllene.
  3. Plocka bladen från flower sprouts. Fräs bacon i en torr panna 4-5 min. Tillsätt sprouts och fräs hastigt.
  4. Skär fikonen i kvartar. Toppa pizzan med bacon, flower sprouts, resterande ädelost, fikon och ev lite grovkrossad rosépeppar.

Tips:

Ställ in plåten i ugnen och låt den bli het innan du lägger pizzadegen på den. Då blir botten riktigt
krispig.

Tips:

Bacon kan bytas mot kapris om du vill ha en vegopizza.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 710 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag