Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon

Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon

35 min
Huvudrätt
En vardagspizza med wow-faktor! Här ligger fokuset på det gröna och köttet fungerar som smaksättare. Väldigt flexitarian!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/enkel-pizza-med-mild-adelost-potatis-och-fikon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Smula ner hälften av ädelosten i crème fraichen. Bred ädeloströran över pizzadegen.
  • Skiva potatisarna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Fördela över pizzan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills potatisen är gyllene.
  • Plocka bladen från flower sprouts. Fräs bacon i en torr panna 4-5 min. Tillsätt sprouts och fräs hastigt.
  • Skär fikonen i kvartar. Toppa pizzan med bacon, flower sprouts, resterande ädelost, fikon och ev lite grovkrossad rosépeppar.
Klart!

Ställ in plåten i ugnen och låt den bli het innan du lägger pizzadegen på den. Då blir botten riktigt krispig.

Bacon kan bytas mot kapris om du vill ha en vegopizza.

Energi:

710 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Färdig pizzadeg à 550 g
1
140 g
2 dl
Mjöliga potatisar
2
Tärnat bacon
140 g
Flower sprouts eller repad grönkål
75 g
Färska fikon
4
Rosépeppar