Pizza frutti di mare

2 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza frutti di mare

Fina skaldjur och en skvätt grädde ger lyx åt pizzan.

Ingredienser

Pizzadeg med durumvete:

Jäst á 50 g
0,3 pkt
Kallt vatten
3 dl
Flytande honung
1½ tsk
Salt
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl special
6 dl
Durumvetemjöl
2 dl

Tomatsås till pizza:

Krossade tomater á 400 g
1 burk
Gul lök
1
1½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Strösocker
2 tsk
Vatten
1 dl
Salt
½ tsk

Fyllning:

Fänkål
1
Pilgrimsmusslor
8
Skalade räkor
1 dl
4 dl

Gör så här

Pizzadeg med durumvete;

  • Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  • Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.

Tomatsås till pizza:

  • Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka ca 30 min. Låt svalna.

Utbakning:

  • Finhacka ⅓ av fänkålen. Koka ihop tomatsåsen med den finhackade fänkålen och grädde ca 10 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem till ovaler, ca ½ cm tjocka. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och vik upp kanterna.
  • Fördela såsen på pizzorna. Hyvla över resten av fänkålen tunt.
  • Dela musslorna på mitten och lägg på tillsammans med räkor och ost.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

820 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 99 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/pizza-frutti-di-mare/