Pizza frutti di mare
2 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
Fina skaldjur och en skvätt grädde ger lyx åt pizzan.
Ingredienser
Pizzadeg med durumvete:
|
Jäst á 50 g
|
0,3 pkt |
|---|---|
|
Kallt vatten
|
3 dl |
|
Flytande honung
|
1½ tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Vetemjöl special
|
6 dl |
|
Durumvetemjöl
|
2 dl |
Tomatsås till pizza:
|
Krossade tomater á 400 g
|
1 burk |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 1½ msk | |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Strösocker
|
2 tsk |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Fyllning:
|
Fänkål
|
1 |
|---|---|
|
Pilgrimsmusslor
|
8 |
|
Skalade räkor
|
1 dl |
| 4 dl |
Gör så här
Pizzadeg med durumvete;
Tomatsås till pizza:
Utbakning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
725 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,2 g |
| Protein: | 16,6 % | 29,7 g |
| Fett: | 31 % | 25,4 g |
| Kolhydrater: | 52,4 % | 93,4 g |