Pizza bolognese med vitost och oliver

Pizza bolognese med vitost och oliver

Betyg

(5 st)

30 min

Har du köttfärssås över eller bara är sugen på en kryddig pizza ska du prova den här. Hittar du inte färdig pizzadeg kan du såklart göra din egen, recept finns här på arla.se.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Köttfärssåsen:

  • 200 g nötfärs
  • ½ gula lökar
  • ½ morötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ dl vatten
  • ½ burkar krossade tomater à 400 g
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kyld pizzadeg ca 400 g
  • 150 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 30 g babyspenat

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i färsen och fortsätt steka under omrörning tills färsen smular sönder. Tillsätt morot, vatten, krossade tomater och kryddor. Rör om och låt sjuda ca 15 min.

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut köttfärssåsen på degen. Smula över osten och strö över oliver, paprikapulver och spiskummin. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Strö över spenaten innan servering.

Tillagningstid i ugn

Näringsvärden, per port

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem