Pizza bolognese med vitost och oliver

Pizza bolognese med vitost och oliver

Huvudrätt
Har du köttfärssås över eller bara är sugen på en kryddig pizza ska du prova den här. Hittar du inte färdig pizzadeg kan du såklart göra din egen, recept finns här på arla.se.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-bolognese-med-vitost-och-oliver/

Gör så här

Köttfärssås:
  • Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt.
  • Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i färsen och fortsätt steka under omrörning tills färsen smular sönder.
  • Tillsätt morot, vatten, krossade tomater och kryddor. Rör om och låt sjuda ca 15 min.
Pizza:
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Bred ut köttfärssåsen på degen. Smula över osten och strö över oliver, paprikapulver och spiskummin. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Strö över spenaten innan servering.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Köttfärssåsen:
Nötfärs
200 g
Gul lök
½
Morot
½
Pressad vitlöksklyfta
1
2 msk
Vatten
½ dl
Krossade tomater à 400 g
½ burk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Pizza:
Kyld pizzadeg ca 400 g
1
150 g
Urkärnade kalamataoliver
1 dl
Rökt paprikapulver
½ tsk
Malen spiskummin
½ tsk
Babyspenat
30 g