Pizza bianca med tomathack

Pizza bianca med tomathack

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Vegetarisk pizza som gräddas med ost och toppas med kryddigt tomathack, oliver och basilika vid servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg:

  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten, max 37°
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • ca 6 dl vetemjöl special

Fyllning:

Tomathack:

  • 4 tomater, gärna olika färger
  • ½ rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ färsk röd chili
  • 1 msk olivolja
  • ½ krukor färsk basilika
  • 1 dl svarta oliver

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig 8-10 min. Låt jäsa under en bakduk 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i fyra bitar. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar. Lägg bottnarna på plåt med bakplåtspapper. Smula fetaosten grovt och fördela på bottnarna. Strö över den rivna osten och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnorna och skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka rödlök och vitlök fint. Kärna ur chilin och hacka den fint. Blanda alla ingredienser till tomathacket. Pensla ev kanterna med lite olivolja när pizzorna är nygräddade. Lägg tomathack på pizzorna och strö över oliver och basilika.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 665 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem