Pizza bianca med primörer

Pizza bianca med primörer

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

60+ min

En pizza bianca är en pizza utan tomatsås, här gräddas pizzan med vinkokt lök, crème fraiche och ost. När pizzan är klar toppas den med färska primörer för extra crunch!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg:

  • 10 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 1 ägg
  • 3 dl vatten
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning:

topping:

  • 50 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad citron
  • 50 g champinjoner
  • 20 g parmesanost
  • 125 g färsk sparris
  • 1 morot

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Pizzadeg:

Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare. Kör på låg hastighet i ca 15 min till en smidig deg. Låt jäsa över natten i kyl. Ta ut 1 h innan gräddning.

Fyllning:

Skala och skiva löken. Stek i smör och olja på svag värme under omrörning minst 45 min. Rör då och då. När löken fått fin färg, höj värmen något, tillsätt vinet och låt koka in helt i löken. Tillsätt crème fraiche sjud ca 10 min. Smaka av med salt.

Gräddning:

Sätt ugnen på 275°. Vänd en plåt upp och ner och låt den bli riktigt varm i ugnen. Kavla ut degen och lägg den på bakplåtspapper. Bred på lökblandningen. Toppa med mozzarella och getost. Öppna ugnsluckan och dra ut plåten till hälften. Placera bakplåtspappret med pizzan på den varma plåten och stäng. Baka 7-8 min eller tills pizzan fått rikligt med färg.

Topping:

Skär champinjoner, sparris och morot riktigt tunt, gärna på mandolin. Vänd spenaten i olivolja och citronsaft. Toppa pizzan med primörerna. Toppa med finriven parmesan.

Tips:

Den upphettade plåten fungerar som en pizzasten och får botten att bli riktigt krispig.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 4195 kcal
  • Protein: 104 g
  • Kolhydrater: 350 g
  • Fett: 260 g

Skriv ut

Andra goda förslag