Pizza bianca med primörer

Pizza bianca med primörer

Betyg

(1 st)

60+ min

En pizza bianca är en pizza utan tomatsås, här gräddar vi med vinkokt lök, crème fraiche och ost istället. När pizzan är klar toppas den med färska grönsaker för extra crunch!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg:

  • 10 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 1 ägg
  • 3 dl vatten
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning:

topping:

  • 50 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad citron
  • 50 g champinjoner
  • 20 g parmesanost
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Pizza:

Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare. Kör på låg hastighet i ca 15 min till en smidig deg. Låt jäsa i rumstemperatur 30 min. Förvara i kyl. Degen kan med fördel göras dagen innan.

Fyllning:

Fräs löken i smör och olja på svag värme under omrörning i minst 45 min. Skrapa ordentligt i botten så du får med karamelliseringen. När du fått fin färg, tillsätter du vinet och kokar in det helt i löken. Tillsätt crème fraichen och låt sjuda 10 min. Smaka av med salt.

Gräddning:

Värm ugnen till 250° eller gärna 275° om det går. Vänd en plåt upp och ned, och låt den bli riktigt varm. Detta fungerar som pizzaugn, såvida du inte har en pizzasten förstås. Kavla ut degen. Lägg på bakplåtspapper. Bre på löken. Toppa med mozzarella och getost. Dra ut plåten till hälften och placera bakplåtspappret med pizzan på den varma plåten och baka 7-8 min, eller tills den fått bra färg.

Topping:

Vänd spenaten i olivolja och citronsaft och toppa på pizzan. Hyvla över champinjonerna tunt. Avsluta med att riva över parmesan och krydda med svartpeppar och flingsalt.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 4195 kcal
  • Protein: 104 g
  • Kolhydrater: 350 g
  • Fett: 260 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem