Pitepalt
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Middag
•
Palt är en klassik svensk husmanskost från norra Sverige. Bästa, och faktiskt enda tänkbara dryck till palt, är kall mjölk.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Rågmjöl eller kornmjöl
|
1½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
Fyllning:
|
Rimmat sidfläsk
|
300 g |
|---|---|
| 2 msk |
Till servering:
| 50 g | |
|
Rårörda lingon
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
861 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,9 g |
| Protein: | 8,4 % | 17,8 g |
| Fett: | 45 % | 43,8 g |
| Kolhydrater: | 46,6 % | 98,7 g |