Pitepalt
1 tim 30 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Palt är en klassik svensk husmanskost från norra Sverige. Bästa, och faktiskt enda tänkbara dryck till palt, är kall mjölk.

Carolina Soudah
Receptkreatör

Ingredienser
Potatis
|
900 g |
---|---|
Vetemjöl
|
2½ dl |
Rågmjöl eller kornmjöl
|
1½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Fyllning:
Rimmat sidfläsk
|
300 g |
---|---|
2 msk |
Till servering:
50 g | |
Rårörda lingon
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port med tillbehör
Energi:
903 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 103 g |
Fett: | 44 g |

