Pistagesemla
3 tim
Fika
Frysbar
•
Får det lov att vara en pistagesemla? Här kommer ett recept på semla 2.0! Vi har fyllt den klassiska fluffiga semmelbullen med en pistagemassa istället för mandelmassa. Den läckra krämen är gjord på pistagenötter, florsocker, mjölk och flingsalt. Avnjuts bäst med ett glas iskall mjölk.
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
½ msk |
|
Vetemjöl 8-9 dl
|
ca 510 g |
| 85 g |
Pistagefyllning:
|
Pistagenötter
|
200 g |
|---|---|
|
Florsocker
|
1 dl |
| ca ½ dl | |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Pensling:
|
Ägg
|
1 |
|---|---|
|
Vatten
|
1 msk |
|
Salt
|
½ krm |
Servering:
| 3 dl | |
|
Pistagenötter
|
50 g |
|
Florsocker
|
Gör så här
Semmelbulle:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
503 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 8,7 % | 10,8 g |
| Fett: | 50,7 % | 28,8 g |
| Kolhydrater: | 40,6 % | 50,2 g |