Picklade morötter

2 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Tillbehör
Picklade morötter

Picklade morötter är gott att servera till en mängd olika rätter. Passar utmärkt till tacos, i hamburgaren, som ett piffigt inslag i salladen eller till panerad fisk. Vi har smaksatt lagen med senapsfrön, det ger en utmärkt smak till de söta morötterna!

Ingredienser

Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Senapsfrön
2 tsk
Morot
500 g

Gör så här

  • Koka upp ättiksprit, socker, vatten och senapsfrö i en kastrull.
  • Skala morötterna. Hyvla dem tunt på längden med en mandolin eller en potatisskalare.
  • Lägg de hyvlade morötterna i en glasburk. Häll över den varma lagen och låt stå minst 2 timmar.
Markera receptet som tillagat

Förvara dina picklade morötter i en lufttät burk i kylskåp, eller i ett svalt skafferi om burken är oöppnad. En oöppnad burk kan hålla i flera månader. Tänk på att använda rena bestick för att fånga upp grönsakerna så håller innehållet bättre.

Näringsvärden, per port

Energi:

36 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,5 g
Protein: 6,8 % 0,6 g
Fett: 9,9 % 0,4 g
Kolhydrater: 83,3 % 7,3 g
https://www.arla.se/recept/picklade-morotter/