Picklade jordgubbar med vitostkräm och pistagenötter

30 min
Picklade jordgubbar med vitostkräm och pistagenötter

Picklade jordgubbar med vitostkräm och pistagenötter är en fräsch rätt som passar till förrätt eller som ett tillbehör på sommarmenyn. Vitosten bidrar med sälta och syra som balanserar de söta bären och den milda hettan från chili, medan myntan och pistagenötterna tillför fräschör och textur.

Nytt

Ingredienser

Picklade jordgubbar:

Vatten
1 dl
Strösocker
1 dl
Äppelcidervinäger
1 dl
Röd chili
1
Jordgubbar
500 g

Vitostkräm:

1 dl
150 g
Färsk mynta
½ kruka
Citron, finrivet skal
1
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Till servering:

Färsk mynta
½ kruka
Rostade pistagenötter
50 g
Chili flakes eller gochugaru
1 tsk
Surdegsbaguette
1

Gör så här

Picklade jordgubbar:

  • Värm vatten, socker och vinäger i en kastrull. Rör om tills sockret löst sig. Skiva chilin och lägg i lagen. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg i en bunke och häll över den avsvalnade pickelslagen.

Vitostkräm:

  • Mixa gräddfil, smulad vitost och plockade myntablad till en slät kräm. Smaka av med finrivet citronskal, salt och nymalen svartpeppar.

Till servering:

  • Bred ut ett lager vitostkräm på ett fat. Fördela de picklade jordgubbarna ovanpå.
  • Plocka färska myntablad, grovhacka pistagenötterna och strö över jordgubbarna. Avsluta med att toppa med chiliflakes eller gochugaru för extra sting.
  • Servera picklade jordgubbar med skivad baguette.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

478 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,5 g
Protein: 14,3 % 16,8 g
Fett: 33,3 % 18 g
Kolhydrater: 52,4 % 61,7 g
https://www.arla.se/recept/picklade-jordgubbar-med-vitostkram-och-pistagenotter/