Picklade jordgubbar med vitostkräm och pistagenötter
30 min
•
&format=webp)
Picklade jordgubbar med vitostkräm och pistagenötter är en fräsch rätt som passar till förrätt eller som ett tillbehör på sommarmenyn. Vitosten bidrar med sälta och syra som balanserar de söta bären och den milda hettan från chili, medan myntan och pistagenötterna tillför fräschör och textur.
Nytt
Ingredienser
Picklade jordgubbar:
Vatten
|
1 dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Äppelcidervinäger
|
1 dl |
Röd chili
|
1 |
Jordgubbar
|
500 g |
Vitostkräm:
1 dl | |
150 g | |
Färsk mynta
|
½ kruka |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Färsk mynta
|
½ kruka |
---|---|
Rostade pistagenötter
|
50 g |
Chili flakes eller gochugaru
|
1 tsk |
Surdegsbaguette
|
1 |
Gör så här
Picklade jordgubbar:
Vitostkräm:
Till servering:
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per port
Energi:
478 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,5 g |
Protein: | 14,3 % | 16,8 g |
Fett: | 33,3 % | 18 g |
Kolhydrater: | 52,4 % | 61,7 g |

