Pestokassler remake

35 min Huvudrätt
Pestokassler remake

Piffa till vardagsmaten med lite enkla medel. Lägg upp grillad kassler på en stilig tallrik och servera den med krämig pesto och sesamstekt broccoli.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Benfri kassler
500 g
1 msk

Pesto:

Vitlöksklyftor
2
Färsk basilika
1 kruka
Färsk persilja
1 kruka
2 dl
Olivolja
½ dl
Pinjenötter
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ tsk

Sesamstek broccoli:

Broccoli
1
2 msk
Sesamfrön
1 msk
Salladslök
1
Olivolja
1 msk
Salt och peppar

Gör så här

  • Mixa ingredienserna till peston till en slät smet.
  • Skär av stammen på broccolin och skala den. Dela broccolibuketterna i bitar.
  • Smält smöret och blanda med broccolibuketterna. Vänd sedan runt dem med sesamfrö, salt och peppar. Grilla eller stek dem tills de är knappt mjuka.
  • Hyvla broccolistammen supertunt med hjälp av en mandolin. Blanda med finstrimlad salladslök, lite olivolja och salt innan serveringen.
  • Skär kasslern i 4 tjocka bitar och grilla eller stek i panna. Servera med peston och broccolin.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

580 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 49 g
https://www.arla.se/recept/pestokassler-remake/