Pesto
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
•
En klassisk pesto ska göras på pinjenötter, färsk basilika, vitlök, parmesan och olivolja. Det går fint att byta ut de dyra pinjenötterna mot billligare solrosfrön, mandlar eller valnötter. Parmesan kan bytas ut mot lagrad Svecia. Då blir peston ännu krämigare. Pesto är underbart gott att blanda med nykokt pasta, till kyckling, i mackor, i röror och till det mesta från grillen. Förvara peston i en ren glasburk och ringla lite olivolja över. Då håller den sig längre.
Ingredienser
|
Pinjenötter
|
50 g |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Parmesanost eller Arla Ko® Svecia
|
50 g |
|
Olivolja
|
½ dl |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
239 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 11,2 % | 6,6 g |
| Fett: | 86,4 % | 23,3 g |
| Kolhydrater: | 2,4 % | 1,4 g |