Pepparkaksdeg till pepparkakshus

Pepparkaksdeg till pepparkakshus

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(104 st)

Bra pepparkaksdeg som innehåller mindre mängd bikarbonat och lite mer vetemjöl för att få fastare och mer hållbara delar till ditt pepparkakshus.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

Gör så här

Gör så här

  1. Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält.
  2. Häll blandningen i en bunke eller köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om.
  3. Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen, den blir ganska lös. Låt den vila i kyl ca ett dygn.
  1. Ta fram degen 1-2 tim innan utbakning. Sätt ugnen på 175°.
  2. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till ca 3 mm tjocka plattor.
  3. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och skär ut delarna efter husritningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt delarna kallna på plåten.

Tips:

Lägg husritningens delar på de bakade delarna och jämna till kanterna medan de fortfarande är varma.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 6155 kcal
  • Protein: 75 g
  • Kolhydrater: 931 g
  • Fett: 229 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag