Pekingkyckling

Pekingkyckling

Betyg

(17 st)

Vår Pekingkyckling är en enklare variant av Pekinganka med klassiska tillbehör. Rulla in tunna skivor av pekingankan med tillbehören i tortillabröd och njut!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

  • 8 små tortillabröd
  • 1 dl hoisinsås
  • ½ gurkor
  • 10 cm purjolökar, endast den vita delen

Gör så här:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Blanda smör-&rapsolja med kryddan och pensla kycklingen runtom. Stek i mitten av ugnen 30 min. Ta ut kycklingen och pensla med hoisinsåsen runtom. Fortsätt steka ytterligare 30 min. Innertemperaturen ska vara 70° vid benet. Skär gurka och purjolök i stavar. Bena ur och skiva kycklingen tunt. Låt alla göra egna rullar genom att lägga kyckling och tillbehör på tortillabröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem