Pastasoppa
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
En värmande och mättande pastasoppa med fläsk och grönsaker. Tomat, basilika och crème fraiche ger soppan fyllig smak, och pastan gör den extra mättande – perfekt till middag en kylig dag.
Ingredienser
|
Rimmat fläsk
|
200 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Morötter
|
3 |
| 1 msk | |
|
Hönsbuljong
|
1 liter |
|
Pasta fusilli, gärna fullkorn
|
360 g |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Torkad basilika
|
2 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Ostkräm:
| 2 dl | |
|
Finriven Kvibille® Cheddar
|
1 dl |
Till servering:
|
Danskt rågbröd
|
4 skivor |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
721 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 14,5 % | 25,8 g |
| Fett: | 35,5 % | 28,9 g |
| Kolhydrater: | 50 % | 88,7 g |