Pastasoppa

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Pastasoppa

En värmande och mättande pastasoppa med fläsk och grönsaker. Tomat, basilika och crème fraiche ger soppan fyllig smak, och pastan gör den extra mättande – perfekt till middag en kylig dag.

Ingredienser

Rimmat fläsk
200 g
Gula lökar
2
Morötter
3
1 msk
Hönsbuljong
1 liter
Pasta fusilli, gärna fullkorn
360 g
Tomatpuré
2 msk
Torkad basilika
2 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk persilja
½ dl

Ostkräm:

2 dl
Finriven Kvibille® Cheddar
1 dl

Till servering:

Danskt rågbröd
4 skivor

Gör så här

  • Skär fläsket i små tärningar. Skala lökar och morötter och skär dem i små bitar.
  • Fräs fläsk och grönsaker i smör i en gryta tills det får lite färg. Häll på buljongen och låt koka upp.
  • Lägg i pastan och krydda med tomatpuré, basilika och svartpeppar. Låt soppan koka ca 10 min, tills pastan är mjuk.
  • Rör ihop minifraiche med finriven cheddar.
  • Toppa soppan med hackad persilja. Servera med ostkräm och grovt bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

721 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,4 g
Protein: 14,5 % 25,8 g
Fett: 35,5 % 28,9 g
Kolhydrater: 50 % 88,7 g
https://www.arla.se/recept/pastasoppa/