Pastasås med saffran, räkor och spenat
                                
                                     20 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                                    Tillbehör
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Enkel och färgstark pastasås som får smak av Medelhavet med färsk spenat, räkor, saffran och harissa. Servera pastasåsen med din favoritpasta.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Pasta, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 3 | 
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Harissa
                                            
                                     | 1 msk | 
| 2½ dl | |
| 
                                            
                                                Saffran
                                            
                                     | 1 kuvert | 
| 
                                            
                                                Citron, finrivet skal och pressad saft
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Färsk spenat
                                            
                                     | 65 g | 
| 
                                            
                                                Skalade räkor
                                            
                                     | 250 g | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Färsk dill
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
620 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g | 
| Protein: | 16,1 % | 24,6 g | 
| Fett: | 38,8 % | 27,2 g | 
| Kolhydrater: | 45,1 % | 68,8 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)