Pastasallad med tonfisk

25 min Lunch Matlåda Middag
Pastasallad med tonfisk

En fräsch och krämig pastasallad med tonfisk, tomat och basilika – enkel att svänga ihop och full av smak! Perfekt till lunch, middag, matlådan eller picknicken. Kombinationen av tonfisk, crème fraiche med tomat och basilika och citron gör den både god och mättande.

Nytt

Ingredienser

Fullkornspasta fusilli eller penne
360 g
Tonfisk i vatten
(avrunnen vikt) 240 g
2 dl
Sambal oelek
1 tsk
Torkad oregano
1 msk
Körsbärstomater
400 g
Rödlök
1
Rucola
65 g
Citron, finrivet skal
1
Cocktailkapris
10
Kalamataoliver
2 dl
Flingsalt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Färsk basilika
1 kruka
200 g

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och skölj pastan i kallt vatten så kokningen stannar av.
  • Blanda väl avrunnen tonfisk med crème fraiche, sambal oelek och oregano i en stor skål. Vänd ner pastan och blanda väl.
  • Halvera tomaterna, skala och skiva rödlöken tunt och grovhacka rucolan. Rör ner i pastablandningen.
  • Riv över citronskal, tillsätt skivad kapris och oliver. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
  • Strö över hackad basilika och smulad vitost. Servera direkt eller låt stå kallt en stund så smakerna hinner sätta sig.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

640 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 11,9 g
Protein: 22,1 % 34,8 g
Fett: 32,9 % 23,8 g
Kolhydrater: 45 % 70,9 g
https://www.arla.se/recept/pastasallad-med-tonfisk/