Pastasallad med tomat och salvia

Pastasallad med tomat och salvia

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Risoni är pasta som ser ut som ris. Den tar åt sig mycket smak och passar därför särskilt bra i sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g risoni
  • 4 tomater
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl urkärnade minioliver
  • 150 g Apetina® vitost eller fetaost Vitost hel bit 20%
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Skär tomaterna i mycket små bitar och lägg i en skål. Tillsätt olja, salvia, vitlök, oliver, salt och peppar. Smula ner osten och rör om. Blanda tomatröran med pastan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem