Pastasallad med tomater, ägg och spenat
40 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Varmrätt
•
En färgstark pastasallad med mättande tillbehör som är perfekt att äta som den är. Gott till både lunch och middag!
Ingredienser
|
Pasta penne, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Ägg
|
4 |
| 2½ dl | |
|
Örtsalt
|
1 tsk |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Tomater
|
4 |
|
Bladspenat
|
100 g |
|
Svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Bladspenat kan bytas ut mot sallad.
Näringsvärden, per port
Energi:
501 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 17,4 % | 21,5 g |
| Fett: | 24,7 % | 14 g |
| Kolhydrater: | 57,9 % | 71,4 g |