Pastasallad med skinka och apelsin

Pastasallad med skinka och apelsin

30 min
Huvudrätt
Pastasallad med apelsiner, avokado och skinka passar bra ihop. Kaprisen står för sältan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pastasallad-med-skinka-och-apelsin/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola den i kallt vatten och låt rinna av.
  • Strimla skinkan fint och blanda med pastan.
  • Skala och finhacka löken. Blanda gräddfil, lök och kapris. Smaka av med spad från kaprisen.
  • Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Dela dem i halvor. Skala, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar.
  • Blanda avokado snabbt med apelsin för att undvika missfärgning.
  • Servera skinksalladen med såsen, apelsin och avokado.
  • Servera med bröd.
Klart!
Energi:

450 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Pasta t ex fusilli
250 g
Skivad rökt skinka
250 g
Schalottenlök
1
2 dl
Kapris
2 msk
Apelsiner
2
Avokado
1