Pastasallad med pestosmak

30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag
Pastasallad med pestosmak

Pastasallad kan varieras i det oändliga. Denna pastasallad blir krämig och mättande med KESO® Cottage cheese smaksatt med basilika och parmesan. Krispiga salladsblad, sval melon och het salami gör denna pastasallad till en riktig höjdare.

Ingredienser

Pasta, gärna fullkorn
360 g
250 g
Färsk basilika
1 kruka
Färskriven parmesanost
1 dl
Salt
1
Citron, finrivet skal
1
Galiamelon
1
Körsbärstomater, delade
250 g
Salami
100 g
Blandad grönsallad
100 g
Pistagenötter, grovhackade
½ dl

Gör så här

  • Koka pastan. Spola den kall och låt rinna av väl.
  • Mixa cottage cheese, basilika och parmesan till en slät kräm. Blanda pastan med krämen. Smaka av med salt och citronskal.
  • Gröp ur melonen med sked och dela tomaterna.
  • Varva pastan med melon, tomater, vikta salamiskivor och sallad. Toppa med pistagenötter.
Markera receptet som tillagat

Galiamelon kan bytas ut till honungsmelon.

Näringsvärden, per port

Energi:

654 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,2 g
Protein: 19,5 % 31,4 g
Fett: 29,2 % 21,6 g
Kolhydrater: 51,3 % 82,5 g
https://www.arla.se/recept/pastasallad-med-pestosmak/