Pastasallad med kassler
20 min
Lunch
Matlåda
Middag
•
Denna pastasallad med kassler är en pigg och fräsch maträtt med krispiga grönsaker, örtig basilikasås och knapriga pistagenötter. Perfekt som sommarlunch eller i en matlåda.
Ingredienser
|
Pasta fusilli, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Kassler
|
300 g |
|
Sockerärter
|
150 g |
|
Gurka
|
1 |
|
Rucola
|
65 g |
|
(130 g avrunnen vikt) gröna oliver, kärnfria
|
290 g |
Dressing:
| 3 dl | |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Flingsalt
|
1 krm |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Topping:
|
Pistagenötter, eller solrosfrön
|
1 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
762 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,8 g |
| Protein: | 18,8 % | 35,3 g |
| Fett: | 41 % | 35,3 g |
| Kolhydrater: | 40,2 % | 75,3 g |