Pastasallad med cottage cheese

Pastasallad med cottage cheese

20 min Buffé Huvudrätt
Koka pastan i förväg så har du pastasalladen klar på några minuter! Laga extra mycket så har du pastasallad att bjuda på till hela släkten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda cottage cheese med tahini och vitlök.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.
  • Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna.
  • Skär tomaterna i halvor. Strimla salladslöken.
  • Lägg salladen på ett stort fat. Blanda pastan med cottage cheese och lägg på salladen.
  • Strö över pinjenötter, tomater, oliver, lök och örter.
Klart!
Tips:

Sticklöken kan ersättas med späd purjolök.

Näringsvärden, per port

Energi:

490 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 17 g

Ingredienser

300 g
Tahini
1 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Pasta, t ex farfalle
300 g
Pinjenötter
50 g
Cocktailtomater
100 g
Blandad grönsallad
130 g
Salladslökar
2
Svarta oliver
1 dl
Färska örter, t ex oregano