Pasta rosso

30 min
Tid: 30 min
Huvudrätt
Pasta rosso

Pasta rosso smaksatt med röd pesto och färsk basilika. En lättlagad pasta att ta till när tiden är knapp! Såsen blir klar under tiden pastan kokar. Och kom ihåg - det är gästerna som ska vänta på pastan, inte tvärtom!

Budget Nytt

Ingredienser

Pasta penne, gärna fullkorn
360 g
Cocktailtomater
400 g
1 msk
Rödlök
1
Vitlöksklyftor
2
2 dl
Röd pesto
1 dl
Salt och svartpeppar
Färskriven parmesanost
2 dl
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av pastavattnet till såsen.
  • Halvera tomaterna. Fräs dem på medelvärme i smör- & rapsolja tills de fått fin färg.
  • Skala och finhacka rödlök och vitlök. Rör ner bland tomaterna och fräs någon minut.
  • Tillsätt crème fraiche, pesto och ca 1 dl pastavatten. Koka upp och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Vänd ner väl avrunnen pasta i såsen.
  • Toppa med färskriven parmesanost och grovhackad basilika.
  • Servera pasta rosso direkt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

738 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5,7 g
Protein: 23,9 g
Kolhydrater: 71,2 g
Fett: 39,8 g
https://www.arla.se/recept/pasta-rosso/