Pasta med saffran och räkor
                                
                                     20 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Kvällsmat
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    En lättlagad men samtidigt lyxig pasta med både saffran och räkor. Saffranssmaken kommer fram extra bra om den får ligga i vätska en stund innan den används. Kom ihåg att pastan blir allra godast om den kokas al dente, och blanda ner pastan i såsen innan den ska avnjutas!
Ingredienser
| 
                                            
                                                Pasta, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Saffran
                                            
                                     | 1 kuvert | 
| 
                                            
                                                Vitt vin
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Körsbärstomater
                                            
                                     | 250 g | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Chili flakes
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 2½ dl | |
| 
                                            
                                                Vatten från pastakoket
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Skalade räkor
                                            
                                     | 250 g | 
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Färsk dill
                                            
                                     | 1 knippe | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
660 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g | 
| Protein: | 15,3 % | 24,8 g | 
| Fett: | 40,6 % | 30,3 g | 
| Kolhydrater: | 43,3 % | 70,4 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)