Pasta med saffran och räkor
20 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
En lättlagad men samtidigt lyxig pasta med både saffran och räkor. Saffranssmaken kommer fram extra bra om den får ligga i vätska en stund innan den används. Kom ihåg att pastan blir allra godast om den kokas al dente, och blanda ner pastan i såsen innan den ska avnjutas!
Ingredienser
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Saffran
|
1 kuvert |
|
Vitt vin
|
2 msk |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
| 2 msk | |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
| 2½ dl | |
|
Vatten från pastakoket
|
1 dl |
|
Skalade räkor
|
250 g |
|
Citron
|
1 |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Färsk dill
|
1 knippe |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
660 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 15,3 % | 24,8 g |
| Fett: | 40,6 % | 30,3 g |
| Kolhydrater: | 43,3 % | 70,4 g |