Pasta frutti di mare
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En lyxig pastaklassiker med färska räkor, halstrade pilgrimsmusslor och smörstekta brödkrutonger. Toppa allt med smakrik parmesanost och färsk basilika.
Ingredienser
Krutonger:
Vitlöksklyfta
|
1 |
---|---|
Bröd
|
4 skivor |
25 g | |
Rosmarinkvistar
|
2 |
Salt
|
1 krm |
Pasta:
Färska räkor med skal
|
500 g |
---|---|
75 g | |
Vatten
|
2 dl |
Färsk pasta, gärna fullkorn
|
400 g |
2 dl | |
Pilgrimsmusslor
|
8 |
Plockad färsk färsk basilika
|
2 dl |
Riven parmesanost
|
1 dl |
Gör så här
Krutonger:
Pasta:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
735 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4 g |
Protein: | 19,8 % | 35,9 g |
Fett: | 56,8 % | 47,2 g |
Kolhydrater: | 23,4 % | 42,3 g |

