Pasta e fagioli
30 min
Huvudrätt
•
Denna "Pasta e fagioli" (pasta med bönor på Italienska) är den ultimata vardagsrätten för alla pastaälskare. Den traditionella, mustiga pastasoppa - med smak av sötsyrliga tomater, timjan och umamirik ost - görs för enkelhets skull i en stor kastrull. När du låter pastan koka i tomat- och buljongsåsen får du dessutom en extra krämig konsistens!
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Morot
|
1 |
|
Blekselleri
|
1 |
|
Vitt matlagningsvin eller vitt vin
|
1 dl |
|
Passerade tomater
|
400 g |
|
Vatten
|
1 liter |
|
Grönsaksbuljong
|
3 tärningar |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Torkad rosmarin
|
2 tsk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Okokt pasta rigatoni, gärna fullkorn
|
5 dl |
|
Cannellinibönor
|
380 g |
|
Pesto
|
2 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
|
| 1 dl | |
|
Färsk basilika, hackad
|
1 kruka |
|
Bladpersilja, hackad
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
459 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,4 g |
| Protein: | 16,4 % | 18,5 g |
| Fett: | 30,8 % | 16 g |
| Kolhydrater: | 51,9 % | 58,7 g |