Påsksallad

Påsksallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

45 min

Vacker och frisk sallad i påskens vackra kulörer. Passar utmärkt på buffèn eller som tillbehör till grillad eller ugnsrostad kyckling.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 800 g delikatesspotatis eller färskpotatis
  • 1 msk malen gurkmeja
  • 300 g morötter
  • 1 dl vatten
  • 3 msk risvinäger
  • 1½ msk strösocker
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 150 g rädisor
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk harissa
  • salt och peppar
  • 60 g småbladig sallad
  • 150 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • rostade sesamfrö, pumpafrön, solrosfrön

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Tvätta och dela potatisen i kvartar. Koka dem mjuka i saltat vatten tillsammans med gurkmeja. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
  2. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar, eller fortsätt strimla dem med potatisskalaren. Koka upp vatten, risvinäger, socker och ingefära. Lägg i morötterna och låt svalna i lagen.
  3. Skiva rädisorna tunt och lägg i kallt vatten.
  4. Häll av lagen från morötterna i en bunke och blanda med olivolja och harissa till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp potatis, morötter och salladsblad på ett fat. Ringla över dressingen. Strö över rädisor, smulad vitost, koriander och frön.

Näringsvärden, per bufféportion

  • Energi: 180 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag