Påsksallad
45 min
Buffé
•
Vacker och frisk sallad i påskens vackra kulörer. Denna påsksallad är smaksatt med färsk ingefärs, harissa och koriander. Underbara smaker tillsammans med påskens lamm- och kycklingrätter. En utmärkt rätt att förbereda och servera på buffèn.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
180 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 18 g |
Fett: | 8 g |
Ingredienser
Delikatesspotatis eller färskpotatis
|
800 g |
---|---|
Malen gurkmeja
|
1 msk |
Morot
|
300 g |
Vatten
|
1 dl |
Risvinäger
|
3 msk |
Strösocker
|
1½ msk |
Färsk ingefära, riven
|
1 msk |
Rädisor
|
150 g |
Olivolja
|
3 msk |
Harissa
|
½ tsk |
Salt och peppar
|
Småbladig sallad
|
60 g |
---|---|
150 g | |
Färsk koriander, hackad
|
1 kruka |
Rostade sesamfrön, pumpafrön, solrosfrön
|