Påskbröd med ägg
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Frysbar
•
Kryddiga påskbröd på fullkornsmjöl med sesamfrön, gräslök och persilja i degen. Dessa påskbröd blir till dekorativa och roliga äggkoppar till påsk!
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 25 g | |
| 2½ dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
½ tsk |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Sesamfrön
|
½ dl |
|
Uppvispat ägg till pensling
|
1 |
|
Flingsalt
|
|
|
Ägg
|
8 |
|
Vetemjöl med fullkorn
|
6 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Baka bröden med pappersbollar hela tiden och använd dem som äggkopp till kokta ägg.
Näringsvärden, per st
Energi:
294 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 19,4 % | 14 g |
| Fett: | 34,9 % | 11,6 g |
| Kolhydrater: | 45,7 % | 33,1 g |