Päronmos

20 min
Arbetstid: 20 min
Frukost Mellanmål
Frysbar
Päronmos

Våga utmana det klassiska äppelmoset med denna smarriga variant! Päronmos är både gott att ha som en klick på morgongröten, serverad med lättvispad grädde eller i yoghurten tillsammans med rostade frön och nötter.

Ingredienser

Päron
1 kg
Vatten
1 dl
Farinsocker
½ dl

Gör så här

  • Skala och skär päronen i bitar. Lägg i en bunke med kallt vatten så att de inte mörknar.
  • Lyft över päronen till en kastrull och tillsätt vatten och socker.
  • Koka på svag värme tills päronbitarna är mjuka, 15-20 min. Rör om med jämna mellanrum.
  • Mixa päronmoset med stavmixer till önskad konsistens.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

127 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 5,4 g
Protein: 1,9 % 0,6 g
Fett: 1,4 % 0,2 g
Kolhydrater: 96,7 % 30,2 g
https://www.arla.se/recept/paronmos/