Pärongelé med gräddädel och päron- och aprikossallad

Pärongelé med gräddädel och päron- och aprikossallad

60+ min Förrätt Efterrätt
Överraskande och gott recept på fräsch gelé och annorlunda fruktsallad som ger en ny dimension till ostbrickan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/parongele-med-graddadel-och-paron--och-aprikossallad/

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min.
  • Skala, kärna ur och skär päronet i bitar. Sjud päron, vin, vatten, socker, stjärnanis och citronsaft i en kastrull ca 5 min eller tills päronet är mjukt.
  • Ta upp stjärnanisen och mixa päronlagen slät. Låt gelatinbladen smälta ner i lagen under omrörning.
  • Häll upp i en liten aluminiumform, ca 10x13cm. Låt stelna i kyl ca 3 tim.
  • Strimla päronet fint till salladen. Blanda med citronsaft. Strimla aprikoserna fint och blanda med päronet.
  • Skär ut bitar av gelén och lägg på tallrikar. Lägg en lika stor bit ost bredvid gelén. Servera med päron- och aprikossalladen.
Klart!

Ingredienser

Gelatinblad
Päron
½
Torrt vitt vin
½ dl
Vatten
½ dl
Strösocker
1 dl
Stjärnanis
1
Pressad citronsaft
1 msk
Päron- och aprikossallad:
Stort päron
1
Pressad citronsaft
1 tsk
Torkade aprikoser
4
Till servering:
140 g