Pärongelé med gräddädel och päron- och aprikossallad

Pärongelé med gräddädel och päron- och aprikossallad

Betyg

(3 st)

Överraskande och gott recept på fräsch gelé och annorlunda fruktsallad som ger en ny dimension till ostbrickan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ gelatinblad
  • ½ päron
  • ½ dl torrt vitt vin
  • ½ dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 stjärnanis
  • 1 msk pressad citronsaft

Päron- och aprikossallad:

  • 1 stort päron
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 4 torkade aprikoser

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min. Skala, kärna ur och skär päronet i bitar. Sjud päron, vin, vatten, socker, stjärnanis och citronsaft i en kastrull ca 5 min eller tills päronet är mjukt. Ta upp stjärnanisen och mixa päronlagen slät. Låt gelatinbladen smälta ner i lagen under omrörning. Häll upp i en liten aluminiumform, ca 10x13cm. Låt stelna i kylen ca 3 tim. Strimla päronet fint till salladen. Blanda med citronsaft. Strimla aprikoserna fint och blanda med päronet. Skär ut bitar av gelén och lägg på tallrikar. Lägg en lika stor bit ost bredvid gelén. Servera med päron- och aprikossalladen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem