Pärongelé med gräddädel och päron- och aprikossallad

Pärongelé med gräddädel och päron- och aprikossallad

3 tim 15 min
Förrätt Efterrätt
Överraskande och gott recept på fräsch gelé och annorlunda fruktsallad som ger en ny dimension till ostbrickan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/parongele-med-graddadel-och-paron--och-aprikossallad/

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min.
  • Skala, kärna ur och skär päronet i bitar. Sjud päron, vin, vatten, socker, stjärnanis och citronsaft i en kastrull ca 5 min eller tills päronet är mjukt.
  • Ta upp stjärnanisen och mixa päronlagen slät. Låt gelatinbladen smälta ner i lagen under omrörning.
  • Häll upp i en liten aluminiumform, ca 10x13cm. Låt stelna i kyl ca 3 tim.
  • Strimla päronet fint till salladen. Blanda med citronsaft. Strimla aprikoserna fint och blanda med päronet.
  • Skär ut bitar av gelén och lägg på tallrikar. Lägg en lika stor bit ost bredvid gelén. Servera med päron- och aprikossalladen.
Klart!

Ingredienser

Gelatinblad
Päron
½
Torrt vitt vin
½ dl
Vatten
½ dl
Strösocker
1 dl
Stjärnanis
1
Pressad citronsaft
1 msk
Päron- och aprikossallad:
Stort päron
1
Pressad citronsaft
1 tsk
Torkade aprikoser
4
Till servering:
140 g